Vill skapa fiskeintresse

Dagens ungdomar är allt mindre intresserade av fiske och det är inte för att fiske blivit tråkigt på något sätt, utan det handlar om att unga inte har lika nära till naturen och inte heller har samma möjligheter att börja fiska. Detta vill dock en organisation i Dalarna göra något åt.

255880-father-and-son

Det är en hel del som krävs när man ska ut på sjön och fiska. Bland annat behövs rätt utrustning och kläder.

”Annat du kan behöva investera i är lämpliga fiskekläder- och skor, men huvudsaken där är att de behåller värmen och håller fukten borta.” Läs mer.

Viktigt med ett intresse

Men det absolut viktigaste man behöver ha när man ska ge sig ut och fiska, är ett intresse för fiske. Faktum är att när fler flyttar in till stan och bort från naturen och vattnet, blir det färre som får ett intresse för fisket. Det här vill man dock göra något åt i Dalarna, skriver man i Dalademokraten. Fiskevattenägarna Dalarna-Gävleborg startar nu en fond för barn- och ungdomsverksamhet.

Kan ansöka om ett bidrag

De medlemmar som är med i organisationen ska kunna söka bidrag ur fonden för att engagera ungdomar kring både fiske och fiskevård. Fiskevattenägarna Dalarna-Gävleborg hoppas på att fonden ska kunna uppmuntra och stötta nya satsningar på fiske. Fonden är inte speciellt stor men man ska kunna ansöka om ett litet bidrag som ska hjälpa en bit på vägen. Förhoppningsvis blir föreningarna intresserade och vill starta upp verksamheter som riktar sig till ungdomarna.